De autist en de postduif

Author: Rodaan Al Galidi

Publisher: eBoekhuis B.V. (2009-11-01)

9789085422037

Beschrijving 
Reena (zwart), Rebecca (kleurling) en Jay (Indisch) groeien op in Johannesburg in Zuid-Afrika. Ze zijn al jaren vriendinnen als Nelson Mandela president van Zuid-Afrika wordt. Daarmee wordt officieel een eind gemaakt aan de apartheid in het land, maar tegelijkertijd is het het begin van een nieuwe periode waarin moord, berovingen en verkrachtingen steeds meer tot de realiteit van alledag behoren. Toch gaat het gewone leven door. Reena en haar vriendinnen raken bevriend met Peace, een zwarte kunstenaar, die hen helpt bij de voorbereiding en de uitvoering van een schildering op een muur vol graffiti. Met het opknappen van hun buurt zetten zij zich in voor een betere toekomst voor hun land. 

Recensie(s) 
NBD|Biblion recensie 
De vier vriendinnen Reena (blank), Thulani (zwart), Rebecca (kleurling) en Jay (Indisch) groeien op in Johannesburg; hun tienertijd is net begonnen. Nelson Mandela is president geworden en dat is het begin van vele veranderingen. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn in het nieuwe Zuid-Afrika. Racisme en moord zijn aan de orde van de dag. Reena en haar vriendinnen raken bevriend met een zwarte kunstenaar. Samen met hem bereiden ze een muurschildering voor om een muur vol graffiti in hun buurt op te knappen: dit is hun bijdrage aan een betere toekomst voor hun land. Een met vaart geschreven verhaal over de verwikkelingen van vier meisjes met Reena als vertelster. Het boek bevat veel dialogen en de nodige spanning. Met name de passages over de broer van Reena (die aan cocaine verslaafd is) boeien. Op de omslagtekening is een vrouw bezig aan een muurschildering. Het uit 22 hoofdstukken bestaande boek is geschikt voor lezers vanaf ca. 12 jaar. Van dezelfde schrijver verscheen eerder het minder toegankelijke "Geen tijgers in Afrika"*. (Biblion recensie, Stefan Rovers)

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/c2240056/tmpsite) in Unknown on line 0